Verloren was methode

CIREX is één van de grootste staalgieterijen ter wereld en giet volgens de ‘verloren wasmodel’-methode. Met behulp van deze methode kan ‘verloren wasmodel’-gietwerk worden geproduceerd met een hoge maatnauwkeurigheid en complexe vormgeving. Bovendien biedt de methode engineers grote vrijheden in productontwerp en materiaalkeuze. Uw specifieke wensen en eisen kunnen in de gietstukken worden verwerkt.

CIREX is uw ontwikkelingspartner voor succesvol gietwerk met als doelstelling om in gezamenlijk overleg tot een optimaal gietstuk te komen.


proces: ‘Verloren wasmodel’-methode

Hoe verloopt het proces van ‘verloren wasmodel‘ gieten (‘lost wax’)? Bekijk de stappen en fases in een overzicht.


cirex investment castings properties

Kenmerken en voordelen

Indien u uw stalen component door CIREX laat ontwikkelen en produceren kiest u voor kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid. Vanaf idee tot realisatie. Ons gietproces heeft onderstaande kenmerken …

Maatvoering & Toleranties

‘Verloren wasmodel’-gietwerk kenmerkt zich door nauwkeurige maatvoering. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij u deskundig adviseren omtrent de haalbare toleranties. Regelmatig komt het voor dat extreem …


oppervlaktekwaliteit

De ruwheid van CIREX precisie gietwerk varieert van Ra 1,6 tot 6,3 µm afhankelijk van de toegepaste staallegering. Deze lage ruwheidswaarde maakt bewerken in de meeste gevallen overbodig. Dit kan …


Materialen

Bij CIREX redeneren we altijd vanuit de functionaliteit van een product. Is de functionaliteit duidelijk dan wordt het product verder ontwikkeld. Een essentieel ..


Wij hopen dat u op deze pagina een duidelijk beeld van de verloren was methode heeft gekregen. En wat CIREX daarin voor u kan betekenen. Mocht u nog vragen hebben dan neem gerust contact op. Onze sales afdeling bespreekt graag de mogelijkheden van CIREX met u.

CIREX ontwikkelt en produceert gietwerk volgens de verloren was methode in alle staallegeringen voor de algemene industrie. De vraag zit vaak tussen de 100 en 50.000 stuks per jaar. De producten worden altijd in Nederland ontwikkeld en gemaakt in Nederland, Tsjechië of Slowakije. De meeste producten zijn tot vuistgrootte, maar grote onderdelen tot 30 kg zijn ook mogelijk.

Onze engineers zijn het verlengstuk voor uw organisatie in de ontwikkeling van nauwkeurig gietwerk. De engineers zijn altijd bezig met de optimalisatie van het gietstuk op alle gebieden.

De verloren was methode wordt ook veelvuldig toegepast op onderdelen in de automotive branche. CIREX werkt met seriegroottes van 10.000 tot 5.000.000 per jaar en dankzijn het geautomatiseerde productieproces wordt er altijd een constante kwaliteit gegarandeerd tegen zeer concurrerend prijzen.