Prototype matrijs

Als u op zoek bent naar een prototype proces om een groot aantal onderdelen te produceren met dezelfde mechanische en fysieke eigenschappen, afmetingen en toleranties van uw eindcomponent, dan is een prototype wasspuitmatrijs  waarschijnlijk de beste optie. CIREX maakt gebruik van gespoten wasmodellen die gebaseerd zijn op een 3D-ontwerp. Door te investeren in een wasspuitmatrijs zijn de opstartkosten hoger maar kunnen prototypes geproduceerd worden tegen lagere kosten.

Het gebruik van wasspuitmatrijs wordt gezien als het normale proces om wasmodellen te maken. De prototype matrijs is enkelvoudig en wordt gebruikt om snel en betrouwbaar de eerste producten te kunnen maken. Na levering ontvangen we van de klant terugkoppeling of er nog optimalisaties moeten worden doorgevoerd aan het productontwerp.

Voor meer informatie over het proces:Voordelen

Een van de belangrijke voordelen van deze techniek is dat er gebruik gemaakt wordt van was dat bij het normale proces wordt gebruikt. Hierdoor zijn de kosten voor het produceren van 3D-modellen in grote aantallen relatief laag. Verder heeft dit proces een hoge maatnauwkeurigheid en lage oppervlakteruwheid. Daarentegen zijn investeringskosten noodzakelijk voor het maken van een prototype matrijs.

Voor meer informatie over het materiaal (was) dat gebruikt wordt bij dit proces:


Kenmerken

  • Lage oppervlakteruwheid
  • Hoge maatnauwkeurigheid
  • Met behulp van een matrijs kunnen alle gewenste afmetingen gespoten worden
  • Relatief lage kosten bij productie van grotere aantallen
  • Geschikt voor productie van grote prototype aantallen
  • Investering in matrijs noodzakelijk en langere levertijd