Prototyping

Prototyping geschikt voor serieproductie!

CIREX beschikt over meerdere prototyping technieken voor onderdelen in staal, toegespitst op de individuele klantvraag. Ons team van experts heeft veel ervaring in het produceren van prototypes voor verschillende industrieën en toepassingen.Binnen 24 uur een offerte en Binnen 3 tot 4 weken een prototype!

Het is belangrijk dat een prototype meer is dan een replica van uw component of 3D-model. Het moet in staat zijn om functionele testen probleemloos te doorstaan, waardoor eisen als treksterkte, hardheid en vormbehoud goed gevalideerd kunnen worden. Een goed functioneel prototype is een fundamentele stap voor een succesvolle overgang van de concept of proto fase naar serieproductie. CIREX levert uw “Form – Fit – Function” prototypes binnen 3 tot 4 weken!Prototyping

Prototyping is een verzamelnaam voor verschillende technieken die het mogelijk maken om gemakkelijk fysieke prototypes te maken. CIREX maakt gebruik van prototyping en biedt de mogelijkheid om uw 3D-ontwerp eenvoudig om te zetten naar een fysiek 3D-model. Het prototyping proces dat CIREX gebruikt is toegespitst op individuele klantvraag met als einddoel het opstarten van serieproductie.

Doel

CIREX kan een 3D-ontwerp op korte termijn omzetten naar een stalen prototype. Door gebruik te maken van een prototyping, is het eenvoudig om aanpassingen …


Technieken

De keuze van het meest effectieve prototypeproces wordt bepaald door de gewenste mechanische eigenschappen en testen waaraan uw eindcomponent moet voldoen..


Materialen

Voor de productie van prototyping gietstukken kan CIREX 3D-modellen met verschillende technieken maken. Afhankelijk van een prototyping techniek wordt een …


Haal het meeste uit uw prototypes!

Een van de belangrijkste – en vaak ondergewaardeerde – stappen tijds het prototypeproces is om uw leverancier zo vroeg mogelijk bij het ontwerpproces te betrekken. Bij voorkeur wilt u uw prototype ontwerpen met een optimale maakbaarheid. De beste manier om dit te doen is door experts in te schakelen die bekend zijn met prototyping en het verloren was procedé.

Een deskundig team van CIREX engineers begeleidt uw project zorgvuldig en adviseert omtrent de beste mogelijkheden van ‘Rapid Prototyping’ voor uw specifieke toepassing. Uw ideeën, inzichten of innovaties zijn binnen enkele weken om te zetten in tastbare modellen. Dit helpt om uw ontwikkelingsproces aanzienlijk te versnellen. Door deze handelswijze voorkomt u eveneens onnodige tegenslagen / ontwerpfouten in het latere productieproces.

CIREX helpt u graag bij:

  • Engineering van uw product (functie en maakbaarheid)
  • Voorbereiding van de 3D-bestanden
  • Selectie meest geschikte 3D Prototype-technologie
  • Advies bij materiaalkeuze