Nikkel legeringen

Verlorenwasgieten kan worden gebruikt met praktisch elke legering, maar wij werken het meest met legeringen op basis van nikkel. Deze bevatten voornamelijk nikkel, chroom en molybdeen en behoren tot de meest gebruikte materialen voor verlorenwasgieten. De meest populaire legering is CW-2M.

Het maken van een nikkellegering vereist grote nauwkeurigheid en vaardigheid. CIREX kan superieure legeringen maken, doordat wij zeer kritisch zijn op de samenstelling van het gietmateriaal. Ons proces levert metallurgisch zeer zuivere gietstukken op, die uitstekend lasbaar zijn.

In welke sectoren worden nikkellegeringen toegepast?

Nikkellegeringen vinden toepassing in iedere sector. De meeste van onze klanten gebruiken ze vanwege de hoge corrosiebestendigheid in oxiderende omgevingen. Toevoeging van andere elementen, zoals molybdeen en chroom, levert legeringen op die behoren tot de hardste die de mens kent.

In welke omstandigheden kunt u het best een nikkellegering gebruiken? Als roestvast staal uit de 300-serie niet voldoet, zijn nikkellegeringen een uitstekend alternatief voor componenten in de chemie en de procesindustrie. Daarnaast wordt CW-2M vanwege de uitstekende mechanische en fysische eigenschappen toegepast in de behuizing van meters die worden gebruikt in de verwerking of levering van chloor en zuren.

Hoogwaardige legeringen

Nikkellegeringen zijn hoogwaardige legeringen, die zeer goed bestand zijn tegen corrosie en oxidatie en ook bij hogere temperaturen harder, sterker en meer corrosiebestendig blijven dan andere metalen. Daarmee zijn ze ideaal voor lastoepassingen. Andere legeringen verliezen bij hogere temperaturen hun corrosiebestendigheid, maar dit gebeurt niet bij nikkellegeringen. Verder bieden ze uitstekende ductiliteit en zijn ze gemakkelijk te produceren.

CIREX beschikt over de mogelijkheid om zelf de legeringselementen samen te voegen, waardoor vrijwel elke staalsoort naar wens kan worden gegoten. Onze missie is om u hiermee altijd de best mogelijke componenten te bieden tegen de laagst mogelijke totale kostprijs. En ook met verloren was gieten hoeft u geen compromissen te vrezen. Neem vandaag nog contact op met ons team en ontdek welke vaardigheden wij u als fabrikant kunnen bieden.

Wist u dit al?

‘Hastelloys’ zijn nikkellegeringen die in 1912 werden uitgevonden door de firma Haynes International, waar de naam dan ook van is afgeleid. Het oorspronkelijke octrooi is verlopen, waardoor fabrikanten de mogelijkheid hebben om generieke of merkloze hastelloys te maken. Zo is onze legering CW-2M gelijkwaardig aan Hastelloy C. Ondanks het verschil in naam heeft CW-2M precies dezelfde karakteristieken en prestaties als de originele hastelloy.