CIREX informeert tijdens Jet-Net Career Days Universiteit Twente

Op 10 & 11 november 2015 hebben leerlingen van regionale middelbare scholen de informatiestand bezocht van CIREX. Er is voorlichting gegeven over de (on)mogelijkheden van het verloren was gietproces. Ook hebben de leerlingen zelf gietwerk gemaakt.

Jet-Net is de afkorting voor het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. In samenwerking met het Techniekpact Twente werd op de Universiteit Twente een informatie markt georganiseerd. De grootste Twentse “high tech” bedrijven waren hier vertegenwoordigd. Leerlingen uit Havo 4 en VWO 5 klassen konden kennismaken met de verschillende bedrijven en informatie krijgen over product en fabricageproces.

Op de CIREX stand was het beide dagen flink druk. Erwin ter Woord, werkzaam op de wasafdeling, gaf uitleg over de verschillende stappen van het gietproces. Op de stand waren naast verschillende stalen onderdelen ook vormen in keramiek en staal aanwezig. Naast de theorie was er ook praktijk: Engineer Theo Teklenburg had de leiding over 4 werkplekken, waar met behulp van een matrijs een kunststof herinneringsmedaille werd gegoten. Met hulp van Theo en Richard Roelofsen is het de meeste leerlingen gelukt om een kleurige, zelf gemaakte herinnering mee naar huis te kunnen nemen. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers is er veel bijgeleerd over ons gietproces en de opleidingen die nodig zijn om bij CIREX te kunnen werken

Reacties zijn gesloten.