Pomp & vloeistof technologie

CIREX heeft jarenlange ervaring in het leveren van gietstukken die toegepast worden in de pomp- & vloeistoftechnologie. Voor deze industrieën levert CIREX pomponderdelen als waaiers en pomphuizen, afsluiters en componenten voor hydraulische aandrijvingen in diverse hoogwaardige staallegeringen.
Deze industrie kenmerkt zich door hoge eisen aan productkwaliteit en materiaaleisen. Gietstukken in de pomp & vloeistofindustrie worden blootgesteld aan diverse media. Deze kunnen in meer (zuren) of mindere (hydrauliek) mate agressief zijn. Een goede materiaalkeuze is dus erg belangrijk voor de kwaliteit van het product. Door onze gedegen metallurgische kennis kunnen wij u hierin goed adviseren en bent u altijd verzekerd van de juiste staallegering.
De ‘verloren wasmodel’-methode is uitermate geschikt om producten met een complexe geometrie en lage ruwheidswaarden te gieten. Door de vormvrijheid van ons gietproces is het mogelijk om gietstukken met vloeiende overgang te construeren zodat doorstroming van vloeistoffen optimaal is. Vanwege de lage ruwheidswaarden wordt bacterievorming en vervuiling zoveel mogelijk tegen gegaan. Daarbij biedt ons gietproces een grote vrijheid in materiaalkeuze waardoor bijna elke staallegering kan worden gegoten. Om corrosie, aanslag of bacterievorming te voorkomen wordt veelal gekozen voor een roestvaststaal (RVS) als RVS304, RVS316 of RVS316L.