Petrochemische industrie

Voor de petrochemische industrie ontwikkeld en produceert CIREX diverse gietstukken. Deze industrie kenmerkt zich door het gebruik van staallegeringen die een hoge hardheid combineren met goede bestendigheid tegen corrosie en hitte. Hierdoor zijn deze onderdelen niet alleen slijtvast maar tevens geschikt voor langdurige blootstelling aan hoge temperaturen (ovens) of in een agressief milieu (petrochemisch proces).
De ‘verloren wasmodel’-methode maakt het mogelijk om onderdelen in diverse hittebestendige en corrosiewerende staallegeringen te gieten. Door hoge maatnauwkeurigheid en grote vormvrijheid is het vaak niet noodzakelijk de gietstukken mechanisch te bewerken. Omdat de bewerkbaarheid van onderdelen in een hittebestendige en/of corrosie werende staallegering vaak lastig is, worden hierdoor veel kosten uitgespaard.
Dankzij onze jarenlange ervaring in de petrochemische industrie kunnen wij u ondersteunen in de ontwikkeling van uw gietstukken die geschikt zijn voor toepassing in diverse stappen van het petrochemische proces. Daarbij biedt CIREX de mogelijkheid om een inbouw gereed product te leveren zodat u als klant compleet wordt ontzorgd.