Gietwerk

cirex uw specialist in verloren wasmodel gietwerk

CIREX is één van de grootste verloren wasmodel gieterijen ter wereld. Met behulp van de verloren was methode wordt hoogwaardig precisie gietwerk geproduceerd met complexe vormen en een hoge maatnauwkeurigheid. Daarbij biedt dit proces bovendien grote vrijheden in ontwerp en materiaalkeuze. Uw specifieke wensen en eisen kunnen in de gietstukken worden verwerkt. Door onze decennia lange ervaring met verloren was gieten kunnen wij u verzekeren van een uiterst efficiënte productiewijze van hoogstaand gietwerk.

Gietwerk uit Nederland

CIREX is één van de grootste producenten op het ge-bied van precisie gietwerk in Europa met vestigingen in Nederland en Tsjechië. CIREX Foundry NL heeft een smeltcapaciteit van 4.000 ton per jaar. Deze vestiging is gespecialiseerd in het produceren van grote series ‘verloren wasmodel’-gietwerk in staal. Door vakman-schap te combineren met een geautomatiseerd invorm- en gietproces worden componenten van hoge kwaliteit gegoten tegen een sterk concurrerend prijs-niveau.

Gietwerk uit Tsjechië

De fabriek in Tsjechië is daarentegen gespecialiseerd in het produceren van kleinere series ‘verloren wasmodel’-gietwerk in staal. In deze moderne gieterij (1.000 ton per jaar) wordt met een vergelijkbaar proces als in de Nederlandse vestiging ‘verloren wasmodel’-gietwerk gegoten. Behalve voor kleinere series is CIREX Foundry CZ ook geschikt voor het produceren van componenten met een zeer complexe vorm-geving. Het productieproces in Tsjechië is uitermate flexibel waardoor een korte levertijd gegarandeerd wordt.

Voordelen precisie gietwerk

CIREX is leverancier van precisie gietwerk ook wel ‘verloren wasmodel’-gietwerk genoemd. Ons gietwerk kenmerkt zich door onderstaande voordelen:

  • Vrijheid in materiaalkeuze
  • Hoge maatnauwkeurigheid
  • Vrijheid in vormgeving & ontwerp
  • Hoge oppervlaktekwaliteit & lage ruwheidswaarden
  • Producten met tegenlossingen kunnen worden gegoten
  • Geen tot weinig mechanische nabewerking noodzakelijk
  • Complexe vormen kunnen als één onderdeel worden gegoten

Oppervlaktekwaliteit en toleranties van gietwerk

Één van de belangrijkste kenmerken van ‘verloren wasmodel’-gietwerk zijn de lage ruwheidswaarden en zeer nauwkeurige toleranties. Deze kenmerken zijn doorslaggevend voor de keuze van de klant voor dit type gietwerk.

Oppervlakte kwaliteit CIREX

Ruwheid

De ruwheid van CIREX gietwerk varieert van Ra 1,6 tot 6,3 µm, afhankelijk van de toe-gepaste staallegering. Deze lage ruwheidswaarden maken bewerken in sommige gevallen overbodig. Dit kan tot aanzienlijke besparingen leiden. Soms kan voor het bereiken van nog lagere ruwheidswaarden een oppervlaktebehandeling zoals bijvoorbeeld trommelen noodzakelijk zijn.

Toleranties

Met precisie-gieten kunnen gietstukken worden vervaardigd met zeer nauwkeurige toleranties. Standaard voldoet het gietwerk van CIREX aan de tolerantienorm VDG P690 D1. De experts van CIREX helpen u graag bij het bepalen van de haalbare toleranties van uw onderdelen.

 Waarom gietwerk van CIREX?

CIREX is uw betrouwbare partner op het gebied van ‘verloren wasmodel’-gieten. Een goede klantenrelatie staat bij ons hoog in het vaandel, dit bepaalt grotendeels het succes van uw project. In samenwerking met onze klanten willen wij fungeren als een ontwikkelingspartner die met u meedenkt op het gebied van productontwerp, materiaalkeuze, maatvoering en eventuele bewerkingen. Alles toegespitst op uw specifieke wensen en eisen. De doelstelling is om in gezamenlijk overleg tot een optimaal gietstuk te komen.