Metallurgische ondersteuning

Een goed ontwerp staat of valt met de juiste materiaalkeuze. Wanneer u meer wilt weten over de chemische samenstelling, structuur, hardheid, treksterkte of hittebestendigheid van een staallegering, dan kunnen wij u deskundig adviseren. De CIREX metallurgen beschikken over veel kennis op het gebied van materialen, warmte– en oppervlaktebehandelingen. Daarmee vormen ze een verlengstuk van uw ontwikkelingsafdeling.

Het kiezen van de juiste staallegering is specialistisch werk. Belangrijk is te weten aan welke eigenschappen het staal moet voldoen. Denk hierbij aan:

  • Mechanische eigenschappen     (hardheid, treksterke, rek, elasticiteit)
  • Thermische eigenschappen       (hittebestendigheid, uitzettingscoëfficiënt)
  • Chemische eigenschappen        (zuurbestendigheid, corrosiewerendheid)

Op basis van deze eigenschappen wordt in combinatie met de toepassing van het component de juiste materiaalkeuze gemaakt. Onze metallurg komt met een voorstel dat voldoet aan uw specifieke eisen. Zodoende wordt u volledig ontzorgd en bent u altijd verzekerd van de beste materiaalkeuze.Wat is metallurgie?

Metallurgie valt onder materiaalkunde. Bij het bestuderen van metalen, legeringen en de ertsen worden de scheikundige en natuurkundige gedragingen ervan beoordeeld. Eigenschappen verschillen per staallegering. Daarom is het belangrijk dat deze goed in beeld zijn voordat deze wordt toegepast voor een bepaald component. Wanneer de gekozen staallegering over onvoldoende sterkte, hardheid en/of elasticiteit beschikt, kan dat gevolgen hebben voor het functioneren van het eindproduct. Metallurgische kennis is essentieel bij de productie van precisie gietwerk in staal.


Laag prijsniveau

In het gehele traject vanaf offerteaanvraag tot en met levering speelt kostenbeheersing bij CIREX een belangrijke rol. Dit geldt ook voor de materiaalkeuze. Naast de materiaalprijs worden ook de kosten van eventuele warmte- en oppervlaktebehandelingen bekeken. Soms is het voor u voordeliger om te kiezen voor een duurdere staallegering indien hierdoor een dure warmtebehandelingen uitgespaard kan worden. Uiteindelijk resulteert dit in een lager kostprijsniveau.