Prijsniveau (TCO)

Bent u ontevreden over het prijsniveau dat u momenteel betaalt voor uw precisie gietwerk? Denkt u uw ’total cost of ownership’ (TCO) te kunnen verbeteren? Of besparingen te kunnen realiseren door het aanpassen van het productontwerp? Dan zijn we graag uw partner.


TCO CIREX

Wat kan CIREX voor u betekenen?

Besparing van kosten

Het is niet eenvoudig om alle kosten gerelateerd aan het gebruik van een onderdeel inzichtelijk te maken. Dit vereist zowel ervaring als kennis van het product en het productieproces van de klant. CIREX denkt met u mee om onderstaande factoren optimaal te benutten:

Kostenfactoren Omschrijving
Engineering Uitsparen van bewerkingen, warmte- en oppervlaktebehandelingen
Time to Market (TTM) Korte tijd van ontwerp tot levering
Warehousing Verminderen van voorraadkosten
Logistics Hoge leverbetrouwbaarheid en reductie van transportkosten
Quality Voorkomen van kosten t.g.v. een foutief ontwerp of afwijking van de specificaties
Communication Optimale communicatie tussen alle supply chain partners
Assembly Eén aanspreekpunt voor het leveren van een inbouwgereed product
Near Net Shape (NNS) Product wordt zo licht mogelijk geconstrueerd zonder concessies te doen aan de functionaliteit
Zichtbaar maken van indirect kosten

Regelmatig komt het voor dat de keuze voor een leverancier van gietwerk gemaakt wordt op basis van de inkoopprijs. Dit is logisch, een goed inkoopbeleid is de eerste winst. Maar veelal wordt er geen rekening gehouden met onzichtbare indirecte kosten. Deze kosten komen voort uit bijvoorbeeld lange levertijden, grote voorraden, slechte communicatie of een slechte productkwaliteit. Hierdoor is een bedrijf op de lange termijn vaak duurder uit dan verwacht: goedkoop blijkt duurkoop te zijn.

CIREX kiest ervoor om met behulp van TCO alle zichtbare en onzichtbare kosten in beeld te brengen. Zodoende krijgt u als klant een eerlijk beeld van de werkelijke kosten. Dit voorkomt verassingen achteraf.

Lange termijn kostenbeheersing

Voor producten die in serie worden geproduceerd is een lange termijn visie ten aanzien van kostenbeheersing essentieel. Binnen CIREX werken we daarom volgens de ‘total cost of ownership’ (TCO) filosofie.

Onder TCO worden alle kosten verstaan die te maken hebben met de aanschaf en het gebruik van een product. Het is een financiële raming van de directe en indirecte kosten van een product toegepast op de beoogde levensduur. Vanaf de aanvraag tot en met de levering wordt de laagste ‘total cost of ownership’ continu bewaakt. Zowel in de industrie als in de automotive hebben we op dit gebied veel ervaring.

CIREX denkt met u mee als ontwikkelingspartner om besparingen te realiseren. We besparen waar mogelijk op materiaalkosten, machinale bewerkingen, warmtebehandelingen en/of transportkosten. Hierdoor bent u van een concurrerend prijsniveau verzekerd.