Bent u op zoek naar een metaalgieterij die werkt volgens de verloren-wasmodel-methode? Dan is er een aantal factoren waarop u zeker moet letten. Hier volgen de voornaamste.

1. Expertise en vakmanschap

Verloren-wasmodel-gieten is een ‘net-shape’- of ‘near net-shape’-proces. Dat wil zeggen dat het gietstuk al bijna of helemaal de vorm van het uiteindelijke onderdeel heeft. Met de juiste matrijs kan daarin een hoge mate van consistentie worden bereikt. Bij CIREX vinden we het wel essentieel om al in een vroeg stadium bij het proces te worden betrokken, liefst al bij het eerste ontwerp. Met ruim 30 gespecialiseerde technici en volop mogelijkheden op het gebied van techniek en CAD helpen wij u betere manieren te vinden om uw bestaande componenten te produceren, ook als u dat voorheen met een ander gietproces deed.

2. Kwaliteit en herhaalbaarheid

Ons proces begint met het maken van een matrijs van hoge kwaliteit als basis voor de wasvorm. De daarop volgende productiefase is zo ingericht dat er in minder tijd meer matrijzen kunnen worden gemaakt die voldoen aan de strengste toleranties. Het proces biedt ook ongekende aanvullende mogelijkheden. Zo kunnen we door middel van simulatiesoftware het stollen tijdens het gietproces simuleren. Daarmee elimineren we verschillende stappen met proefstukken en besparen we dus tijd. Al met al resulteert onze werkwijze in een hoogwaardig en herhaalbaar proces vanaf het eerste gietstuk.

3. Snelheid en leveringszekerheid

Er zijn nog altijd mensen die denken dat verloren-wasmodel-gieten per definitie tijdrovend is. Bij CIREX bewijzen we het tegendeel: ons volledig geautomatiseerde productieproces verloopt juist ongeëvenaard snel. Wij voeren projecten niet in batches uit maar laten alle stappen op elkaar aansluiten, zodat elk project verloopt in één volledige doorgang. Van het maken van de matrijs tot de afwerking verplaatsen robots onderdelen in een vloeiende stroom naar de volgende stap. Ons naadloze proces helpt ook het aantal defecten en mogelijke uitval van onderdelen aanzienlijk te reduceren. En snelheid gaat bij ons nooit ten koste van kwaliteit. Wij leveren u de hoogwaardige onderdelen die u heeft besteld, volgens de planning die we samen hebben afgesproken.

4. Betaalbaarheid en flexibiliteit

Ons continu doorlopende productieproces resulteert in zeer gunstige arbeidskosten, waardoor wij u de laagste totale kostprijs kunnen bieden. Daarbij bieden we een uitzonderlijke mate van flexibiliteit. Als u ons vertelt wat uw productieplanning is, zetten wij een leveringsprogramma op dat aansluit op uw workflow. En bij onverwachte pieken in de vraag naar uw producten staan wij klaar om de productie radicaal te verhogen.

Daarom dus CIREX

Na ontvangst van uw inkooporder neemt het hele traject – matrijs maken, wasvormen produceren, proefstukken aanleveren, goedkeuring verkrijgen, uitvoering en levering – tot de lancering van uw nieuwe product gemiddeld nog geen acht weken in beslag. Dat is ongekend snel. Wat ook prettig is: CIREX levert uw onderdelen niet alleen snel maar ook just-in-time. U hoeft dus geen grote voorraad aan te houden om schommelingen in de vraag op te vangen.

Bent u benieuwd hoe CIREX ook voor uw bedrijf het verschil kan maken? Neem vandaag nog contact op met ons team en maak een afspraak voor een bezoek aan onze fabriek. Graag tot binnenkort!