Rapid Prototyping steeds belangrijker

Rapid Prototyping steeds belangrijker

Rapid Prototyping (RP), ook wel 3D-printen, Additive Manufacturing (AM) of Rapid Manufacturing (RM) genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal 3D-bestand in korte tijd wordt omgezet naar een fysiek product. Het biedt unieke mogelijkheden om uw stalen product functioneel en visueel te presenteren in het ontwerpstadium of als kleine serie.

Lees meer over Rapid Prototyping (RP) op onze site.

Nadruk op economische haalbaarheid

Bij veel Rapid Prototyping technieken wordt niet stilgestaan bij de economische haalbaarheid. De nadruk wordt te vaak gelegd op de technische complexiteit van een stalen component. Het gevaar is dat er problemen ontstaan als er in grote series geproduceerd moet worden. Dan blijkt dat de producten te duur zijn en/of technisch problematisch te fabriceren.

Bij CIREX leggen we vanaf het begin de nadruk op de economische haalbaarheid om het product in serie te produceren. Wij bieden de zekerheid dat een prototype niet voor niets is getest en geëvalueerd.

3D-Ontwerp snel omzetten naar een prototype

Hoe werkt Rapid Prototyping (RP) bij CIREX? Nadat we een 3D-bestand hebben ontvangen, leveren wij binnen enkele weken het product in de gewenste staallegering. We maken daarbij gebruik van 3D-geprinte wasmodellen of PMMA modellen. Een deskundig team van CIREX engineers begeleidt uw project zorgvuldig. Wij adviseren welke RP-techniek het meest geschikt is voor uw toepassing.